Skip to content

Mijn onboarding aanpak

Wil je echt stappen zetten in de ontwikkeling van jullie onboarding programma? Geen eindeloze overleggen maar actie? Ik help je graag om jouw onboardingwensen in een dagdeel om te zetten in een concreet actieplan. 

Daarvoor heb ik de Onboarding Speedboat ontwikkeld. In een workshop met max. 8 van je collega’s dromen we vooruit, kijken we wat er nu al is en wat er nog moet gebeuren. Uiteraard breng ik al mijn expertise en toffe voorbeelden in. Ik beloof je, het wordt een feestje.

Resultaat? Ik werk al jullie input uit in een kort en krachtig actieplan. Met concrete doelen, behapbare stappen en uiteraard volop viermomenten. Van 101 ideeën ga je naar jullie Actieplan Onboarding!

Margreet Tijms luistert naar haar klant

De Onboarding Speedboat

Een actieve workshop waarbij we ingaan op de volgende onderwerpen:

Wat wil je bereiken?

Hoe komt een nieuwe medewerker over een half jaar bij jullie organisatie binnen? Hoe landt ze op de werkplek, hoe leert ze in no time jullie cultuur kennen en hoe bouwt ze een mooi netwerk op? We gaan visualiseren!

Waar sta je nu?

Vervolgens brengen we in kaart wat jullie al hebben. Hoe ziet jullie introductie programma er nu uit? Hoe regelen jullie het inwerken? Wie zijn er aangehaakt? Worden verwachtingen gemanaged en is het leuk?

Te zetten stappen

We definiëren stappen om bij jouw visualisatie te komen. Wat moet er worden geregeld en wie hebben we daarvoor nodig? Hoe maken we je programma interactief, passend bij je organisatiecultuur en leuk?

Een pragmatisch projectleider

Na die workshop heb je ook meteen kennisgemaakt met mij en mijn werkwijze. Vanuit daar kan je bepalen hoe je verder gaat. 

Margreet Tijms notuleert achter haar laptop

Ga je zelf aan de slag of ga ik je helpen om snel flinke stappen te zetten?

Zet je me ook in om jouw programma daadwerkelijk uit te voeren? Leuk! Dan beloof ik je een onboarding programma dat zorgt voor betrokken nieuwe medewerkers. Ik ga zorgen dat jouw nieuwe medewerker goed landt op de werkplek, een deep dive krijgt in jullie cultuur en echt de verbinding vindt met de bestaande collega’s. Jouw nieuwe medewerker wordt een ambassadeur voor je organisatie!

Klantervaringen

Hoe vonden mijn klanten het werken met mij? Een opdrachtgever aan het woord.

Margreet weet in snel tempo onboarding van begin tot eind vorm te geven. Ze gaat voortvarend en pragmatisch te werk. Daarbij heeft ze kennis van zaken op HR gebied en weet ze mensen aan haar te verbinden met haar enthousiasme.
Solveg Snippe
Hoofd HR, gemeente Groningen

Kennismaken?

Als je hier je e-mailadres achterlaat, neem ik contact met je op.